Belka
Poniedziałek, 24 Września 2018   imieniny: Dora, Gerard, Teodor
Rejestracja Witaj: Gościu, Zaloguj się
 
Belka
 

Zaproszenie do udziału w konferencji pt. "Rozwój lokalnych produktów z zastosowaniem innowacyjnych metod przetwórstwa i dystrybucji z udziałem partnerskiej współpracy interesariuszy"

Data publikacji: 2018-08-10, Data modyfikacji: 2018-08-14
A A AWydrukDrukuj  
 
Rolnicy, przedsiębiorcy, grupy producenckie, przedstawiciele samorządu, jednostki doradcze i naukowe, organizacje pozarządowe Szanowni Państwo, Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji pt. „Rozwój lokalnych produktów z zastosowaniem innowacyjnych metod przetwórstwa i dystrybucji z udziałem partnerskiej współpracy interesariuszy”, organizowanej w ramach projektu „Budowanie grupy partnerskiej ukierunkowanej na innowacyjne metody produkcji i przetwórstwa na Ziemi Sandomierskiej”. Projekt realizowany jest w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 Plan operacyjny na lata 2018-2019. Realizatorem projektu jest Ośrodek Promowania Przedsiębiorczości prowadzący Inkubator przetwórczy w Dwikozach. Konferencja odbędzie się w dniach 28 – 29 sierpnia 2018 r. w Dwikozach („Dwór Dwikozy”), program konferencji (w załączeniu), obejmuje cztery bloki tematyczne: 1. Technologie przyszłości w przetwórstwie owoców i warzyw. Innowacyjne rozwiązania; 2. Nowoczesny marketing produktów lokalnych. Wykorzystanie nowych technologii w celu dotarcia do klienta; 3. Inkubatory przetwórcze, ich znaczenie we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań i wzbogacaniu oferty lokalnych produktów. Różne modele funkcjonowania; 4. Idea partnerskiej współpracy/tworzenie grup operacyjnych i rola w kreowaniu i wdrażaniu innowacji. W drugim dniu konferencji odbędą się także wizyty terenowe u lokalnych producentów/przetwórców (Inkubator przetwórczy w Dwikozach, winnica, producent serów). Planowane w projekcie działania (konferencja, wyjazd studyjny) mają na celu aktywizację mieszkańców z terenów wiejskich, zachęcanie ich do współpracy i inspirowanie do rozwoju przedsiębiorczości w zakresie lokalnego przetwórstwa. Wdrażanie i upowszechnianie innowacyjnych rozwiązań dotyczących przetwórstwa i dystrybucji lokalnych produktów oraz inicjowanie i wspieranie współpracy partnerskiej prowadzącej do zbudowania modelowego zawiązania współpracy (grupy operacyjnej) producentów, przedsiębiorców, organizacji pozarządowych, instytucji doradczych, jednostek naukowych i innych podmiotów branży rolno – spożywczej, kreujących innowacje. Do udziału zapraszamy producentów rolno-ogrodniczych, przedsiębiorców związanych z branżą rolno – spożywczą (w tym właścicieli obiektów gastronomicznych, gospodarstw agroturystycznych itp.), oraz przedstawicieli samorządów, organizacji pozarządowych (stowarzyszeń, Kół Gospodyń, LGD, grup nieformalnych), jednostek doradczych i naukowych. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie uczestnictwa poprzez odesłanie karty zgłoszeniowej (najpóźniej) do dnia 21 sierpnia br. na nr fax (015) 833 34 60 lub e-mailem: fundacja@opiwpr.org.pl, lub telefonicznie (015) 833 34 00. Uczestnictwo w konferencji jest bezpłatne, uczestnicy mają zapewnione noclegi, wyżywienie i materiały szkoleniowe zaś dojeżdżają na własny koszt. Udział w konferencji będzie jednym z kryteriów premiujących zakwalifikowanie się do kolejnego etapu projektu, jakim jest wyjazd studyjny. W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z sekretariatem projektu tel. 15 833 34 00 lub kierownikiem projektu Piotrem Korpyszem tel. 15 833 34 04. Z wyrazami szacunku, Piotr Korpysz Program konferencji Karta zgłoszenia

Pełna treść wiadomości na: bejsce.eu/?p=22640
bejsce.eu, Źródło artykułu: bejsce.eu
 
Komentarze
Brak komentarzy, Twój może być pierwszy!
Autor:
Kod z obrazka:
Puste pole z komentarzem
Puste pole z podpisem
Wyszukaj
 
Kreska
Kreska
Dodaj artykuł
Najnowsze komentarze
 
    Kreska
     
    Polecane

    DOSTAWCY-INTERNETU-W-POLSCE-NAJLEPSZY-INTERNET

     




    Brak sond
     
    Newsletter
    Bądź na bieżąco z nadchodzącymi imprezami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.
     
     

    Powiat kazimierski - powiat w południowej części województwa świętokrzyskiego z siedzibą w Kazimierzy Wielkiej. Powiat tworzą gminy: Bejsce, Czarnocin, Kazimierza Wielka, Opatowiec i Skalbmierz zajmując powierzchnię 422,18 km kw.

    Atrakcje turystyczne stanowią: rzeka Nidzica, Świętokrzyski Szlak Architektury Drewnianej, Pałac w Bejcach z 1802 roku – pierwowzór warszawskiego Belwederu oraz bardzo liczne kościoły zarówno drewniane jaki murowane.

    Gospodarka powiatu oparta jest na rolnictwie, rośnie także znaczenie branży usługowej.

    Przez powiat przebiega droga krajowa nr 79.

     

    Zgłoś uwagi - uzupełnij wszystkie pola